2011. november 13., vasárnap

Karácsonyi puding

Nagy ritkaságnak számít, hogyha bármi édeset csinálok. A csokit és a kakaót kifejezetten nem szeretem.
Ez viszont tényleg egy remek desszert, ami ráadásul 10 perc alatt megvan.

1 db zacskó vaníliás főzős pudingpor (itt pici rózsaszín dobozos, Dr. Oetker 59 centes Kookpuding)
8 dl tej
egy kicsi cseresznyekompót
1 rúd vanília
1 rúd fahéj
200 g kristálycukor
1 narancs reszelt héja

6 dl tejet felteszünk forrni fahéjjal, a vanília rúd kikapart belsejével és a narancs lereszelt héjával. A maradék 2 deci tejben felverjük a pudingport. (A holland pudingporhoz NEM kell hozzáadni cukrot, mert alapból édes, mind a csuda. Ezért jobban szeretem otthonról hozni a kis papírzacskósat. Abba 3 ek kristálycukor kell, amit a forrásban lévő tejbe kell beletenni.)
Poharakat készítünk elő, nekem a vastagtalpú whiskeys a kedvencem. Vízzel átöblítjük. Lecsepegtetjük a cseresznyekonzervet. Ha elkezd forrni a tej, kivesszük belőle a fahéjrudat és beleöntjük a pudingporos tejet és újabb forrásig főzzük. Ha besűrűsödött félrehúzzuk és jöhetnek a cseresznyék. Alaposan összekeverjük. Még ne töltsük ki, mert nagyon forró. Hintsük meg vékonyan porcukorral, hogy ne bőrösödjön be. Neki is állhatnunk a karamellnek. Kristálycukrot világosbarnára pirítjuk, félrehúzzuk, néha kevergessük. Töltsük ki a poharakba a krémet (6 db) majd a tetejére a félig megsűrűsödött karamellt. Ha forrón tesszük bele, akkor nem áll meg a puding tetején, és nem lesz valami szép. :)

Ez most nem tudtam lefotózni, mert előbb elfogyott, de ilyen volt :)



Ez a kép különben egy cream bulee. De amíg nem szerzek be egy karamellizáló pisztolyt meg hőálló tálkákat, addig marad ez a recept. :)


eet smakelijk!

1 megjegyzés: