2011. november 12., szombat

Tőkehal újhagymás - mustáros szószban

Hogy miért kell sok halat enni, arról hosszasan lehetne írni. Szerencsére a média elég jól informál bennünket. Persze sokan azt mondják, hogy nem tudják megengedni maguknak. Nyilván nehezebb beszerezni otthon jó áron a friss tengeri halakat, de konzervből is többféle halat lehet készíteni megfizethető áron. Vegyünk csak egy jó tonhalkrémet pirítóssal vagy a tonhalas tésztasalátát. Nyamm! :)

Egy elég jó cikket találtam a hallal való táplálkozás élettani hatásairól.
http://www.beresalexandra.hu/tudtad/miert_fogyasszunk_tobb_halat

Én most friss tőkehalat vettem, 15 jojoróért, a két darab együtt 60 deka volt. Ma elég az egyik, a másikat pedig megesszük holnap.

A páchoz

2 ek kanál olívaolaj
8 dkg vaj
4 szál vékony újhagyma
1 ek mustár
só, bors

Az újhagymát fél centis darabokra vágjuk és alaposan összegyúrjuk sóval. Ezt nagyon fontos megtenni, mert különben könnyen megég a zöld rész a sütőben, és akkor kérges és kesernyés lesz. így viszont inkább édes és puha lesz, megadva a szósz jellegzetes hagymás ízét.
A hozzávalókat habosra keverjük és bekenjük vele a hal mindkét oldalát és beletesszük a tepsibe.



Előmelegített sütőben 200 fokon légkeveréssel 25-30 percet sütjük.  Nyilván az idő függ a hal vastagságától. ez a darab 3 cm vastagok volt.

Tormakrémet adunk hozzá, nagyon jó!

eet smakelijk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése